Jadłospis
JADŁOSPIS
15.04.24r. - 19.04.24r.
DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, 1.6.7 |
Zupa: Ogórkowa z ziemniakami. Spaghetti. Kompot. 1.7.9 DO DOMU: Talarki jabłkowe – suszone. |
Hod –dog kibica + soczek wieloowocowy. 1.3.7. |
WTOREK |
Chrupki kukurydziane z mlekiem, kanapka z pomidor, herbata. Papryka kolorowa + Ciasteczka słomka (1op./100g na całą grupę ) 1.6.7 |
Zupa: Pieczarkowa z tartym ciastem. 1.3.7.9 |
Serek Danonek 7 |
ŚRODA |
Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, Borówka amerykańska |
Zupa: Pomidorowa z makaronem. Gulasz z indyka z warzywami + ryż. Kompot. 1.3.7.9 |
Budyń + biszkopcik 1.7 |
CZWARTEK |
Makaron literki gotowany na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, kiełbasa kminkowa, ogórek świeży, herbata. Marchewka + Krakersiki – buźki ( 1op./80g na całą grupę ) 1.6.7 |
Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami. Kotlet schabowy – panierowany + ziemniaki + młoda kapusta gotowana. Kompot. 1.3.7.9 |
Ciasto biszkoptowe z galaretką + woda smakowa. 1.3.7 |
PIĄTEK |
Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta 1.3.7 |
Zupa: Rybna z makaronem - kuleczki. 1.4.9 |
Kanapka z dżemem + herbata. 1. |
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jajka i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzech pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.