Jadłospis

JADŁOSPIS

15.04.24r. - 19.04.24r.

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem,
szynka wieprzowa, ser żółty, ogórek konserwowy,
kawa zbożowa, herbata z cytryną.
Gruszka

1.6.7

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami.
Spaghetti.
Kompot.
1.7.9
DO DOMU: Talarki jabłkowe –
suszone.
Hod –dog kibica
+ soczek wieloowocowy.
1.3.7.

 

WTOREK

Chrupki kukurydziane z mlekiem, kanapka z
pieczywa mieszanego z masłem, pasztet z drobiu,

pomidor, herbata.

Papryka kolorowa + Ciasteczka słomka (1op./100g

na całą grupę ) 1.6.7

Zupa: Pieczarkowa z tartym ciastem.
Kotlet „Devolaji” z kurczaka mielonego
z serem żółtym + ziemniaki + mizeria.
Sok jabłkowy.

1.3.7.9

Serek Danonek
7

 

ŚRODA

Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem,
wędlina z indyka, serek topiony, sałata zielona,
kawa inka, herbata z cytryną.

Borówka amerykańska
1.6.7

Zupa: Pomidorowa z makaronem.
Gulasz z indyka z warzywami + ryż.
Kompot.
1.3.7.9
Budyń + biszkopcik
1.7

 

CZWARTEK

Makaron literki gotowany na mleku, kanapka z
pieczywa mieszanego z masłem, kiełbasa
kminkowa, ogórek świeży, herbata.
Marchewka + Krakersiki – buźki ( 1op./80g
na całą grupę ) 1.6.7
Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami.
Kotlet schabowy – panierowany +
ziemniaki + młoda kapusta gotowana.
Kompot.
1.3.7.9
Ciasto biszkoptowe z galaretką
+ woda smakowa.
1.3.7

 

PIĄTEK

Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta
serowo – jajeczna, kabanos z drobiu, papryka
czerwona, kakao, herbata z cytryną.
Melon żółty.

1.3.7

Zupa: Rybna z makaronem - kuleczki.
Pierogi z serem.
Lemoniada pomarańczowa.

1.4.9

Kanapka z dżemem +
herbata.
1.

 

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jajka i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzech pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.